Bu Blogda Ara

24 Haziran 2021 Perşembe

Mi Cloud Nedir - Nasıl Kullanılır - Mi Cloud Hesapta Yedeklenen Eski Cihaz Verileri Nasıl Silinir?







Akıllı telefon pazarında yer alan büyük firmaların, kullanıcılarına sunduğu özel bazı servisler bulunuyor. Bu servisler arasında en çok dikkat çeken servis ise bulut depolama ağları oluyor. Genelde akıllı telefonlar ve tabletler için kullanılan bulut depolama servisleri, kullanıcıların verilerinin depolanmasını sağlıyor.


Bu servislerden birisi de Mi Cloud servisi.


Mi Cloud Nedir?

Xiaomi tarafından sunulan bir bulut depolama hizmeti olan Mi Cloud, Xiaomi kullanıcılarının verilerini bulut üzerinden yedeklemeye izin veren bir sistem. Kullanıcıların fotoğrafları, videoları, dosyaları ve kişisel verilerinin yedeklenmesi için kullanabilecekleri bu sistem telefon ve tabletlerde ekstra depolama alanına ihtiyaç kalmamasını sağlıyor. Sadece bulut depolama servisini kullanarak tüm verilerinizi yedekleyebiliyorsunuz.



Tıpkı Apple iCloud ve Samsung Cloud sisteminde olduğu gibi depolama alanı konusunda ise ücretli ya da ücretsiz kullanım yapabiliyorsunuz. Belli bir sınıra kadar kullanıcıların ücretsiz olarak depolama alanını kullanması mümkün. Bunun için ayrılan alanın üzerine çıkıldığı zaman, depolama alanı için ek paketler almanız gerekiyor.


Mi Cloud için Mi Hesabı Nasıl Açılır?


Ne olduğundan söz etmemizin ardından şimdi ise gelelim bu servisi nasıl kullanacağınız kısmında. Servisin kullanımı için de belli başlı noktalara dikkat etmeniz gerekecek. Öncelikler hesap oluşturarak işe başlamanız lazım. Hemen yapacağınız işlemlere geçelim.
  • İlk aşamada Xiaomi Mi hesabı oluşturmanız gerekecek. Tıpkı Apple ID sisteminde olduğu gibi kendi Mi hesabınıza sahip olmanız gerekiyor.






  • Hesap açmanız için öncelikle buraya gitmeniz ve Mi hesap oluşturucu sayfasını açmanız gerekecek.
  • Mi hesap oluşturucu sayfasını açtıktan sonra ise ülke seçimi yapmanız lazım.
  • Hemen sonrasında bir mail adresi girmeniz gerekecek. Sonrasında alt kısımda yer alan gizlilik sözleşmesini işaretlemeniz gerekiyor.
  • Sonrasında “Create Mi Account” sekmesine tıklamanız yeterli olacak. İsteyen kullanıcılar “Create using a phone number” sekmesine tıklayarak telefon numaralarıyla da hesap açabilir.
  • Şimdi ise şifre oluşturma ekranı karşınıza gelecek. Burada da bir şifre oluşturmanız gerekecek. Sonrasında kayıt olurken kullandığınız mail hesabınıza bir aktivasyon linki gönderilecek. Linki tıklayıp hesabınızı aktif ettikten sonra artık hesabınızı kullanabilirsiniz.


Mi Cloud Nasıl Kullanılır?

Mi hesabınızı açmanız ilk aşama olacak. Bunun dışında servisi kullanmak için yapacağınız işlemlere geçelim.
  • Şimdi ilk yapmanız gereken depolama servisinin sayfasına gitmek olacak.
  • Buradan sayfaya gidebilirsiniz.






  • Sonrasında “Mi Hesabı ile Oturum Aç” sekmesine tıklayın.
  • Oluşturduğunuz Mi hesabınız ile oturum açın.
  • Şimdi doğrudan servisi kullanmaya başlayabilirsiniz.



Burada dikkat çeken detaylardan da söz edelim. Hesabınızla servise giriş yapmanızın ardından, depolama alanı karşınıza gelecek.



Burada Kişiler, Mesajlar, Galeri, Notlar, Kayıtlar, Cihazı Bul sekmelerinin yer aldığını görmek mümkün olacak. Tüm bu menüler yedeklerinize göre sınırlandırılmış olan menüler. Yani Kişiler kısmında rehber yedeğinizi, mesajlar kısmında mesaj yedeklerinizi görebiliyorsunuz. Yine galeri kısmında da fotoğraflar ve videoların yedeklendiğini göreceksiniz. Notlar bölümünde oluşturduğunuz notların kayıt altına alındığını göreceksiniz. Tüm kayıtlarınızı bu bölümden kontrol edebilir ve yedeklerinizi silip düzenleyebilirsiniz.


Mi Cloud hakkında bilinmesi gereken son detay ise 5 GB depolama alanının ücretsiz olarak sunuluyor olması. 5 GB depolama alanını aşmanız durumunda, ek paketler için satın alma gerçekleştirmeniz gerekecek.
Servis hakkında paylaşacağımız detaylar bu şekilde. Servisin kullanımı konusunda merak ettiğiniz başka bir konu varsa, yorum bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.



Mi Cloud kullanıcılarının en çok şikayet ettikleri konu sınırlı depolama alanı. 5 GB depolama alanını doldurduğunuzda, ek depolama alanı almanız gerekiyor. Fazladan alan satın alamıyorsanız ve yükseltme yapamıyorsanız, sizin için de çözümler var. Mi Cloud eski cihaz yedeklerini silmek, depolama alanından büyük oranda kazanç sağlamanız anlamına geliyor.


Depolama alanının büyük bir bölümünü bu yedekler kullanıyor. Aslında büyük bir kolaylık. Yeni bir telefon aldığınız zaman, eski telefonunuz için hazırlanan yedekleme paketleri ile verilerinizi direkt yeni telefona aktarabiliyorsunuz.
Depolama alanından kazanç sağlamak istediğinizde bu ana veri paketlerinin silinmesini isteyebilirsiniz. Böylece büyük ölçüde alan açılmış olacak. Mi Cloud hesapta yedeklenen eski cihaz verilerini silme işleminin nasıl yapılacağı hakkında hazırladığımız bu rehber size yardımcı olacaktır.



Mi Cloud Eski Cihaz Yedeklerini Silme

Yedekler uygulamalar, arama kayıtları veya fotoğraflarla ilgili alınmış olan yedekler olabilir. Hangisini sileceğiniz sizin seçiminiz.


Mi uygulamaları içerisinden “Mi hesap” uygulamasına gidin.


“Depolama’yı” seçmek, buluttaki tüm verilerinizi görüntülemeniz anlamına gelmekte.




  • Silmek istediğiniz yedekler bu alanda. Uygulama yedeklerini silmek mi istiyorsunuz? Uygulama yedeklerine dokunun. Fotoğraf yedeklerinizi mi silmek istiyorsunuz? Fotoğraf yedeklerini seçin.
  • Sileceğiniz yedek paketini açtığınızda “Yedeklemeyi Sil’e” dokunarak yedekleri silebilirsiniz.



Mi Cloud hesapta yedeklenen eski cihaz verilerini silmek için telefonunuzu kullanmanız yeterli. Bu adımlar sizin işinizi görecektir. Şunu da unutmayın ki yedekleri silmek, verilerinizin silinmesi anlamına geliyor. Yeni bir telefona geçtiğiniz zaman verilerin doğrudan yeni telefona da aktarılması işi artık zorlaşıyor.



Kişisel önerim yedekleri silmeden önce bilgisayara ya da başka bir depolama alanına almanız. Yeni bir telefona geçtiğiniz zaman işiniz daha kolay olur. Dışarıya aldığınız depolama verilerini, yine dışarıdan telefonunuza yüklersiniz.
İki taraflı kazanç olur. Alandan kazanç sağlandığı gibi verilerin başka bir cihazda yedeklenmesi sağlanır. Yeni telefon mu aldınız direkt yedeklerinizi yükleyin. Bu yüzden verileri silmeden önce bilgisayar gibi farklı cihazlara yedekleme yapmanız kişisel önerim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu blog herkese açık olup bilgi paylaştıkça güzeldir anlayışına sahiptir

Doğal zayıflama - Yakın dövüş - Che masajı - Kronik ağrılar fıtık Sorunlarınız İçin Ulaşınız

Merhaba​ Doğal Zayıflama Che Masajı Yakın Savunma İstediğiniz bölge kısa sürede forma girer daha fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Doğal z...